Guides til min-vin.dk

Del 1 - Hvordan uploader jeg billeder?

Del 1 - Hvordan uploader jeg billeder?

Billeder.. Hvordan?

Denne guide dækker over pkt. 1. i min-vin's intro-guide. - "Hvordan redigerer man i egne billeder og tilføjer effekt, og hvad kan min-vin's billeder bidrage med?"

 

 Du har selvfølgelig mulighed for at uploade så mange billeder du har lyst til. Til at starte med, tager vi stilling til om det skal være et af dine, eller et af vores 2.000 bileder.

Fra mobil eller tablet har du også mulighed for at uploade et billede direkte fra dit kamera - så har du mulighed for at lave en personlig flaske på farten.

På computeren kan du kun vælge en af de filer du har liggende på computeren i forevejen. Vi tager imod både .jpeg samt .png filer.


Egne billeder

Når du har uploadet et billede, kommer der en helt fjerde menu med navnet "rediger billede".
I denne menu har du en række muligheder som er med til at gøre din oplevelse meget bedre. Samtidig får du nogle værktøjer, som sikrer dig at din etiket sidder helt lige - og ikke bare bliver lavet på øjemål.

I vores redigeringsmenu har vi i alt 5 forskellige funktioner, samt 2 effekter. I dette eksempel har jeg selv uploadet et billede af en vin-mark, som jeg vil arbejde videre med, lidt længere nede på siden. Husk at redigeringen kun gælder dét ene billede som du har valgt.

Rediger billede - effekt

Min-vin's program har i alt to forskellige effekter som kan være med til at løfte kvaliteten af din etiket. Den første af de to effekter er lysstyrke. Hvis du vinger dette felt af, har du mulighed for at bruge "slideren" til at justere hvor lyst eller mørkt dit billede skal være.

Lysstyrke effekten ses til venstre hvor vi har justeret den en smule op, i forhold til det oprindelige billede, så alt fremgår mere tydelig. 

Vignette 
funktionen er også sjov, og kan bruges i mange sammenhænge. Denne funktion kaster et hvidt slør, i kanterne af dit billede, sådan at du kan få det til at blende godt ind i enhver sammenhæng.

Redigeringsmenuen

Lad os tage et nærmere kig på de fem funktioner i vores redigeringsmenu. 
1. Forestil dig, at den hvide firkant, er det billede du har markeret. Klikker du på denne knap, bringer du dét billede i fronten af etiketten. Denne funktion kan være nyttig, hvis du fx. har mange forskellige elementer på etiketten.

2. 
Den hvide firkant, er billedet du har markeret. Denne knap drager dit billede bag om de andre billeder, på etiketten.

3. Denne knap placerer dit markerede billede midt for. (horisontalt.)

4. Denne knap placerer dit markerede billede midt for. (vertikalt.)

5. Denne knap sletter dit valgte billede.


Så er det i gang!

Nu har vi styr på de grundlæggende funktioner, når det handler om at uploade og tilføje billeder. Du kan jo blandt andet blive inspireret af vores eget store kartotek på over 2.500 forskellige clip-arts der passer til enhver lejlighed.
De dækker over elementer som skilte, rammer, bannere og emner som sport, bryllup, jul og meget mere. Samtidig har vi også ca. 500 forskellige baggrunde som du kan bruge, til at personliggøre din egen etiket. 

På nedestående billede, har jeg tilføjet et par forskellige billeder, fra kategorien "vin", "dyr" og "rammer - rund". Her har jeg blandt andet brugt vignette funktionen på det oprindelige billede, og brugt værktøj 3 & 4 til at placere vin-marken i baggrunden. 

Så har vi styr på billederne!

Hvis du syntes at det var spændende at læse om, er du velkommen til at kigge videre på del 2 "tekst" lige her!

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Leave a comment